Gratis bezorging met code SPRING

De 10 beste elektrische vouwfietsen van 2022


De elektrische vouwfiets is erg praktisch als je vaak het openbaar vervoer gebruikt met je fiets, maar ook als je jou e-bike op krappe plaatsen moet stallen (kofferbak, kleine flat, overloop...). Hier is onze selectie van de 10 beste elektrische vouwfietsen voor een gereduceerde prijs in de refurbished versie bij Upway.

Onze experts geven je advies voor de juiste keuze van het type e-bike, spéciaal aangepast aan jouw wensen!

1. Ahooga opvouwbare elektrische fiets: ultra licht

Met zijn slechts 13 kg (voor het 24 V model, inclusief motor en accu), is de opvouwbare elektrische fiets van Ahooga momenteel één van de lichtste op de markt! Het duurt slechts 2 seconden om hem gedeeltelijk op te vouwen en mee te nemen in het openbaar vervoer. Slechts 10 seconden zijn nodig om hem volledig op te vouwen. Deze elektrische vouwfiets is verkrijgbaar in 215 kleuren en geeft je dagelijks leven een leuk tintje! Het 24 V-model heeft een accu van 168 Wh voor maximaal 50 km en een koppel van 35 Nm. Deze opvouwbare e-bike is ideaal voor in de stad.

Ahooga is een Belgisch merk gecreëerd in 2015 dat lichtgewicht hybride elektrische fietsen ontwerpt die zowel met als zonder elektrische ondersteuning gebruikt kunnen worden. De fietsen worden gebouwd door hun ingenieurs en geassembleerd in de werkplaats van de fabrikant in Brussel.


2. Brompton Electric C Line: ontworpen door de pioniers van de vouwfiets

Wat kan er beter zijn dan Brompton het Britse fietsmerk dat pionierde met de productie van vouwfietsen, om je e-bike te kopen? De Brompton Electric C Line is de meest compacte opvouwbare elektrische fiets ter wereld! Hij heeft het originele Brompton vouwsysteem, uitgevonden door het merk zelf. Dit is een origineel 3-delig vouwsysteem dat je fiets in 20 seconden omtovert tot een kleine compacte eenheid. Zeer robuust met 6 versnellingen. Hij heeft een naafmotor en een 300 Wh accu (herlaadbaar in 4 uur, of 2 uur met de Brompton SuperFast lader) waarmee je tot 70 km kunt rijden. De Brompton Electric C Line biedt 3 niveaus van ondersteuning en heeft een intelligente sensor waarmee je op de juiste momenten geholpen kunt worden.

Brompton fietsen worden met de hand gemaakt door de eigen teams in Londen en Sheffield. Ze zijn zorgvuldig ontworpen en bevatten op maat gemaakte onderdelen.



3. Eovolt Confort: opvouwbare e-bike, gemakkelijk mee te nemen

Met zijn op de BMX-geïnspireerde look, heeft de opvouwbare elektrische fiets Eovolt Confort een originele stijl. Hij heeft van een vouwsysteem dat door het merk zelf is ontworpen:Vouwen en wegwezen. Er zijn slechts 10 seconden nodig om hem het formaat van een kleine koffer op wieltjes te geven, ultra praktisch in het openbaar vervoer. De opvouwbare Eovolt Confort wordt met de hand geassembleerd in Frankrijk. Hij heeft grote banden en 20 inch wielen die de hobbels en kuilen in de weg perfect opvangen en voor een uitstekende stabiliteit zorgen. Hij is uitgerust met een Samsung accu waarmee je tot 100 km kunt rijden. Zijn borstel loze motor biedt 5 niveaus van ondersteuning. Deze e-bike is comfortabel met of zonder gebruik van de elektrische hulp.

Eovolt is een Frans merk dat in 2018 is opgericht. Het is gespecialiseerd in het ontwerpen van elektrische vouwfietsen voor in de stad die bekend staan om hun lichte gewicht en praktische bruikbaarheid.


4. Tern Vektron: de ideale vouwfiets voor stedelijke trips

De Stern Vektron is een opvouwbare elektrische fiets die de afgelopen jaren voortdurend door het merk is verbeterd. Hij wordt regelmatig de beste vouwfiets op de markt genoemd, sommigen noemen hem zelfs "de Mercedes S-Klasse van de e-bikes". Het duurt slechts 10 seconden om hem op te vouwen en overal mee naar toe te nemen. Het is een zeer comfortabele vouwfiets, uitgerust met een bagagedrager waarop je zelfs een kinderzitje kan bevestigen, zonder adapter. Hij heeft een Bosch Performance Line motor en een Bosch PowerPack of Bafang M400 Drive System accu, en kan tot 130 km rijden. De Tern Vektron is geschikt voor mensen tussen 1,47 en 1,95 m lang, met evenveel comfort.

Tern, vaak genoemd in de vakpers, is een merk van elektrische vouwfietsen dat in 2011 het levenslicht zag. Het komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar is gevestigd in Taiwan. Ze streven naar een duurzame aanpak van hun fietsen.


5. Venilu Urbana One: de lichtgewicht opvouwbare elektrische fiets

De Venilu Urbana One is een elektrische vouwfiets met één versnelling en een motor met achterwielaandrijving die een koppel van 45 Nm heeft. Met een gewicht van slechts 13,6 kg en zijn ultracompacte formaat is hij gemakkelijk mee te nemen en kan hij efficiënt door de stad worden gestuurd. De accu kan in slechts 3 uur worden opgeladen en je kunt er tot 60 km mee afleggen. De Venilu Urbana One is gemakkelijk te besturen en zeer wendbaar. Hij is ook uitgerust met een bagagerek en spatborden. U kunt kiezen uit vijf niveaus van ondesteuning. Remmen is veilig dankzij de hydraulische schijfremmen. 

Venilu is een Belgisch elektrisch fietsmerk dat in 2017 werd opgericht. Ze ontwerpen goed uitgeruste e-bikes, speciaal om het dagelijks leven gemakkelijker te maken.


6. O2feel Ipeps Fold Up: perfect voor in de stad


De elektrische vouwfiets O2feel Ipeps Fold Up is de perfecte reisgenoot van de stadsmensen. Deze e-bike is uitgerust met de nieuwe, in de zitbuis geïntegreerde IPowerFit-accu, met een actieradius tot 100 km die kan worden verdubbeld met de aanschaf van een tweede accu, dankzij het iPowerFit Duo-systeem. De motor is uitgerust met een Shimano E5000 borstel loze motor met een koppel van 40 Nm, die in het voorwiel is geplaatst. De O2feel Ipeps Fold Up biedt keuze uit 6 ondersteuningsstanden. Met zijn Nexus-derailleur met 3 versnellingen kun je zelfs schakelen als je stilstaat, zonder risico op ontsporing. Een ander voordeel is het verfijnde uiterlijk. Hij heeft een mooie afwerking en je stapt et gemakkelijk op dankzij het lage frame.

O2feel is een Frans merk dat in 2009 werd opgericht en dat design en innovatie combineert voor hun elektrische fietsen. Het is het enige merk op de Europese markt dat zijn eigen accu’s maakt. Zij werken ook samen met Shimano Frankrijk om de fiets uit te rusten.


7. Goedkope elektrische vouwfiets: Btwin TILT 500 E

Decathlon's opvouwbare elektrische fiets, de Btwin Tilt 500 E, is een van de elektrische vouwfietsen voor een lage prijs. Nieuw verkocht voor minder dan 1 000 euro. Je kunt tot 35 km afleggen met elektrische ondersteuning en is hij geschikt voor korte stadsritten, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan. Hij is in 15 seconden op te vouwen en heeft 6 snelheden. Hij is uitgerust met een borstel loze achterwielmotor met een koppel van 26 Nm. De elektrische ondersteuning wordt gestuurd door een pedaalsensor. De 187 Wh accu bevindt zich op het frame. De Btwin Tilt 500 E is compatibel met verschillende accessoires zoals het bagagerek, de transporthoes, de kinderaanhangwagens of de tassen van hetzelfde merk.

Ontwikkeld door de sportdetailhandel Decathlon, Btwin is een van de bestverkochte merken in Frankrijk. De elektrische Btwin fietsen zijn allemaal ontworpen in Frankrijk.


8. Moma Bikes E-20 Pro: de elektrische mixed vouwfiets met uitstekende autonomie

De Moma Bikes E-20 Pro is een stijlvolle en betrouwbare elektrische vouwfiets met een uitstekende actieradius van 120 km, en een verwijderbare accu die in het frame is ingebouwd en in 4 uur kan worden opgeladen. Ideaal voor je tochten in de stad of op het platteland. Hij wordt aangedreven door een borstel loze motor met een koppel van 55 Nm en heeft een lichtgewicht aluminium frame. Het is een e-bike met een zeer goede uitrusting: Ledverlichting voor en achter, bagagerek achter geïntegreerd in het frame, spatbord, standaard, bel, comfortabel zadel, ergonomische handvatten en verstelbare stuurpen.

Moma is een Spaans merk dat gewaardeerd wordt om zijn zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De fietsen worden in Europa gemaakt. 


9. Elektrische vouwfiets voor de bergen voor minder dan €1000,- : Hitway BK6

Als je een mountainbiker bent met beperkte ruimte om uw elektrische fiets op te bergen en/of te vervoeren en een klein budget, dan is de Hitway BK6 iets voor jou! Deze elektrische vouwfiets wordt nieuw verkocht voor minder dan €600 en heeft een krachtige motor met een koppel van 55 Nm. Met zijn accu kan je tot 40 km afleggen. Met zijn 14 inch brede banden, comfortabele zadel en schokabsorberende voorvork is hij geschikt voor alle soorten wegen. Zijn dubbele schijfremmen zorgen voor veilig remmen. De Hitway BK6 heeft een Shimano gaspedaal met 7 versnellingen. Een echt juweeltje gezien de prijs van deze e-bike!

10. RadMini 4: opvouwbare elektrische fat bike


De RadMini 4 is een elektrische vouwfiets uit het middensegment. Hij kan op alle soorten terrein worden gebruikt, dankzij de oversized, lekvrije 20-inchbanden. Hij zal niet uit de weg geslagen worden door hellingen en klimmen! Je hebt keuze uit 7 snelheden, hij is snel inklapbaar en heeft ook een geïntegreerd stoplicht dat oplicht bij het remmen. Deze elektrische vouwfiets is uitgerust met een motor in het achterwiel die 80 Nm koppel heeft en een 672 Wh Bafang accu, waarmee hij tot 72 km kan rijden. 

Rad Power Fietsen is het grootste merk van elektrische fietsen in de Verenigde Staten. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van scherp geprijsde elektrische fat bikes waarmee iedereen op alle soorten terrein kan rijden.