Perscontact


Voor meer informatie over Upway of voor redactionele verzoeken, interviews of bezoeken aan het magazijn, aarzel niet om contact op te nemen met ons pers-team via e-mail: press@upway.shop, arabella@coebergh.


Over Upway

Upway is een website waar je elektrische fietsen kunt kopen die opgeknapt zijn. Deze fietsen zijn wel 60% goedkoper dan nieuwe fietsen en worden binnen een paar dagen bij je thuis bezorgd. Upway is opgericht in juli 2021 in Parijs door Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, twee mensen die vroeger bij Uber werkten.

Ze kopen elektrische fietsen van bekende merken, zoals Gazelle, Batavus, Stella, Giant, van bedrijven en particulieren. Deze fietsen worden helemaal opgeknapt in hun eigen werkplaatsen in Parijs en Berlijn. Daarna worden ze verkocht via upway.nl. Als je zo'n fiets koopt, krijg je 12 maanden garantie op het frame, de batterij, de motor en de elektronica van de elektrische fiets. Het goede aan Upway is dat ze al bestaande fietsen hergebruiken. Hierdoor helpen ze het milieu doordat er minder CO2 wordt uitgestoten en minder waardevolle grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe fietsen. De oprichters willen elektrische fietsen betaalbaarder maken en ervoor zorgen dat de fietsen langer meegaan, zodat we duurzamer kunnen reizen. Op dit moment kun je refurbished elektrische fietsen kopen in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en de Verenigde Staten.


Belangrijke data en cijfers


  • Founders: Toussaint Wattinne, Stéphane Ficaja

  • Lanceringsdatum: juli 2021

  • Hoofdkantoor: Parijs, Berlijn, New York

  • Actieve markten: Frankrijk, Duitsland, Nederland, België en Verenigde Staten

  • Producten: refurbished mountainbikes, stadsfietsen, vouwfietsen, bakfietsen, longtails, racefietsen en speedbikes

  • Merken: meer dan 200 merken, waaronder Gazelle, Stella, Batavus, VanDijck, Urban Arrow en meer

  • Prijs: van €700 tot meer dan €7000 (afhankelijk van het model)

  • Werkplaatsen: Parijs (2,000 m2), Berlijn (4,000 m2), New York (3,000 m2)

"We staan aan het begin van een geweldige toename in het gebruik van lichte elektrische voertuigen. Toen we Upway startten, wilden we deel uitmaken van deze overgang en elektrische mobiliteit voor meer mensen bereikbaar maken. We zagen dat er enerzijds erg dure nieuwe elektrische fietsen waren, en anderzijds een tweedehandsmarkt met fietsen in slechte staat en weinig vertrouwen. Upway is er om een betaalbaar alternatief van goede kwaliteit te bieden, zodat elektrische fietsen voor iedereen toegankelijk worden."


Toussaint Wattinne, Co-Fouder bij Upway

Volgens een onderzoek uitgevoerd door iVox in april 2023 zouden veel Nederlanders een elektrische fiets hebben, maar is prijs wat hun tegenhoudt. 

Steeds meer mensen kiezen voor elektrische fietsen, zowel in steden als op het platteland, vanwege de moeilijke economische en ecologische situatie. De elektrische fiets wordt niet alleen als milieuvriendelijke optie gezien, maar ook als een goede steun voor het lichamelijke en geestelijke welzijn van mensen in Nederland.