Onze missie:


Upway heeft als missie elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken


Daarom hebben wij het eerste platform gecreëerd voor het refurbishen en doorverkopen van elektrische fietsen onder garantie. Wij willen de drempel voor het kopen van een elektrische fiets zo laag mogelijk maken door het breedste aanbod van refurbished fietsen tegen betaalbare prijzen te bieden. Met een paar muisklikken heb je er één besteld en wordt hij bij je thuisbezorgd.

Vandaag zijn we bijzonder enthousiast en trots om Upway in heel Nederland te lanceren op www.upway.nl.


Onze aanpak

Een elektrische fiets verkopen en kopen is nog nooit zo veilig en eenvoudig geweest!

  • We hebben het breedste assortiment van refurbished fietsen in Nederland, met iconische merken zoals VanMoof, Gazelle en Giant.
  • Ons professionele team reviseert alle fietsen na een grondige 20-punten inspectie in onze werkplaats.
  • We brengen de fietsen terug op de markt, 20 tot 60% goedkoper dan de nieuwwaarde, met een ruime keuze al vanaf €599.
  • Bestellen en thuisbezorgen in een paar klikken.
  • Een jaar garantie voor jouw gemoedsrust.


Veloci spirit open beste elektrische fiets

In een wereld vol steeds grotere milieu-uitdagingen, is elektrische mobiliteit meer dan ooit een innovatieve manier om actief deel te nemen aan de energietransitie, door:

  • Bestrijding van verontreiniging in steden en gemeenten
  • Vermindering van de files op de wegen
  • Vermindering van de afvalproductie door herconditionering en recycling


Onze ambitie

Lichtgewicht elektrische mobiliteit komt massaal naar Europa en Noord-Amerika: wij zijn ervan overtuigd dat elektrische tweewielers het gebruik van de auto kunnen vervangen en een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren tot de vermindering van ons milieu-impact.

Onze ambitie is om de aankoop van een elektrische fiets zo goed en makkelijk mogelijk de laten verlopen in Europa, om zo de overgang naar een minder vervuilende mobiliteit te versnellen. Daarom hebben we 25 miljoen euro ingezameld bij Exor Seeds en Sequoia Capital.

Luciana Lixandru, Partner bij Sequoia Capital: 

"Het aanpakken van de klimaatcrisis is een belangrijke missie voor onze generatie en de verschuiving naar e-mobiliteit is onvermijdelijk. Het aanbod heeft de vraag echter niet kunnen bijbenen en miljoenen consumenten zijn op zoek naar betrouwbare tweedehands elektrische voertuigen. Upway maakt het mogelijk om in een paar klikken een tweedehands elektrische fiets te kopen in uitstekende staat en met garantie. De lancering in België en Nederland is slechts de eerste stap, maar met de motivatie en doelgerichtheid en de globale mindset van het team, geloven we dat ze de leidende marktpositie kunnen krijgen voor kleine refurbished elektrische voertuigen, wereldwijd."

Ons team 

Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, de medeoprichters van Upway, ontmoetten elkaar bij Uber met de wens om ondernemer te worden na aan het hoofd te hebben gestaan van Uber Eats in Noord-Europa en Noord-Amerika. Het idee voor Upway ontstond toen Toussaint deze zomer met zijn vrouw door het Verenigd Koninkrijk fietste - hij op een gewone fiets, zij op een elektrische fiets. Wij werven momenteel met als doel tegen het einde van het jaar een team van 30 mensen te hebben. Wil je bij ons aansluiten? Hier vind je onze vacatures.