Subsidie elektrische fiets: Hoe krijg ik korting voor mijn nieuwe elektrische fiets?


elektrische mountainbike


De elektrische fiets is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen omdat je er gemakkelijk lange afstanden mee kunt afleggen, maar ook omdat het een milieuvriendelijk alternatief is voor vervuilende vervoermiddelen. Helaas kan de prijs van een elektrische fiets nog steeds vrij hoog zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets. Bijvoorbeeld door een gereviseerde elektrische fiets bij Upway te kopen. In dit artikel lees je welke subsidiemogelijkheden er zijn voor elektrische fietsen en hoe je daar gebruik van kunt maken.


Subsidies voor elektrische fietsen voor particulieren

Helaas zijn er op dit moment geen landelijke subsidies voor particulieren die een elektrische fiets willen kopen. Wel zijn er gemeentelijke of provinciale programma's waarvan u kunt profiteren. U kunt bijvoorbeeld profiteren van een lokaal subsidieprogramma als u uw oude fiets inlevert bij aankoop van een nieuwe elektrische fiets. Deze programma's verschillen van gemeente tot gemeente of van provincie tot provincie, dus informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Er zijn echter ook andere manieren om geld te besparen bij de aanschaf van een elektrische fiets. Bijvoorbeeld door een tweedehands elektrische fiets te kopen. Bij Upway kun je tot 60% besparen op de aanschaf van je volgende elektrische fiets ten opzichte van de nieuwprijs. Elke elektrische fiets wordt gerepareerdgecontroleerd en gereviseerd door een professionele monteur. Om deze reden bieden wij een jaar garantie op al onze elektrische fietsen. 

Bekijk hier ons assortiment.


Elektrische fiets subsidie voor ondernemers

Als ondernemer kunt u een landelijke subsidie krijgen voor de aanschaf van een elektrische fiets. Deze subsidie heet de MIA/Vamil-regeling en is bedoeld voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Met de MIA/Vamil-regeling kunnen ondernemers tot 70% van de aanschafprijs van een elektrische fiets aftrekken van hun belastbare winst. Daarnaast kunt u aanspraak maken op investeringsaftrek. Dit betekent dat u een deel van het investeringsbedrag kunt aftrekken van uw winst, waardoor u minder belasting betaalt.


Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de MIA/Vamil-regeling

  • De elektrische fiets moet op de milieulijst staan.
  • De fiets moet in gebruik worden genomen binnen drie maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de investering is gedaan.
  • De elektrische fiets moet een actieradius hebben van minimaal 25 kilometer.
  • De elektrische fiets moet zijn uitgerust met een elektromotor met een maximaal vermogen van 4.000 watt.
  • De elektrische fiets moet voorzien zijn van een goedgekeurd antidiefstalsysteem.
  • De elektrische fiets moet nieuw zijn en door de ondernemer zijn aangeschaft.
  • De ondernemer moet de elektrische fiets ten minste vijf jaar in bezit hebben.
  • De ondernemer moet het bedrag van de investering in de elektrische fiets als investeringsaftrek opnemen in zijn aangifte inkomstenbelasting.

Let op: Dit zijn de algemene voorwaarden van de MIA/Vamil regeling. Voor bepaalde situaties of modellen elektrische fietsen kunnen aanvullende voorwaarden gelden. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u een elektrische fiets koopt en gebruik maakt van de MIA/Vamil-regeling.


Conclusie

Hoewel er geen landelijke subsidieregeling is voor mensen die een elektrische fiets willen kopen, zijn er verschillende manieren om te besparen op de aanschaf van een elektrische fiets. Zo zijn er gemeentelijke of provinciale regelingen waar u gebruik van kunt maken, of u kunt een tweedehands elektrische fiets uit ons assortiment kopen. Ondernemers kunnen ook gebruik maken van de MIA-Vamil regeling, waarmee tot 70% van de aanschafprijs kan worden afgetrokken van de fiscale winst.