Waarom zou je kiezen voor een elektrische fiets?De afgelopen twee jaar hebben we een opmerkelijke opleving gezien van de klassieke fiets en een ongekende populariteit van de elektrische fiets, ook wel bekend als e-bike (er werden in 2020 maar liefst 547.000 e-bikes verkocht in Nederland). Is dit een onverwacht gevolg van de Coronacrisis of een teken van groeiend bewustzijn? Waarom kiezen steeds meer mensen voor een elektrische fiets? 


De definitie van een e-bike, oftewel een elektrisch ondersteunde fiets, luidt als volgt:

"Een fiets die is uitgerust met een elektrische hulpmotor met een nominaal continu vermogen van maximaal 0,25 kilowatt. De stroomtoevoer wordt geleidelijk verminderd en uiteindelijk onderbroken wanneer het voertuig een snelheid van 25 km/h bereikt, of eerder indien de fietser stopt met trappen." 


Ecologisch bewustzijn

Het bewustzijn rondom ecologische vraagstukken groeit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 50% van de autoritten korter is dan 7 km, waarvan 70% zelfs korter dan 3 km. Voor solobestuurders betekent dit dat ze vaak tijd verspillen in plaats van tijd te besparen vanwege parkeertijd en druk verkeer in stedelijke gebieden. Daarom blijkt de Nederlandse elektrische fiets (rechtop-zit-type), de stadsfiets of andere e-bike een efficiënter alternatief dan de auto voor korte afstanden (minder dan 5 km) in steden, dankzij de maximale snelheid van 25 km/u en de wendbaarheid.


Steeds meer mensen zien deze voordelen in en veel gemeenten passen zich aan deze nieuwe vorm van mobiliteit aan door aangepaste infrastructuur aan te leggen, zoals fietspaden en aanpassingen aan bewegwijzering om tegen de richting in te fietsen.


Bovendien is de elektrische fiets met de beschikbare accessoires, zoals een bagagedrager of kinderzitje, zeer geschikt voor boodschappen doen, kinderen naar school brengen of naar het werk gaan zonder gedoe met parkeren. 


Een hernieuwde conditie

Een hernieuwde conditie is voor velen een prioriteit geworden als gevolg van opeenvolgende lockdowns, uitgebreid thuiswerken en de stress veroorzaakt door de Corona-epidemie. Echter, fietsen is niet voor iedereen haalbaar. Dit is waar de e-bike uitkomst biedt. Het is namelijk minder vermoeiend dan fietsen op een reguliere fiets, maar de fietser moet toch trappen om vooruit te komen. Zoals de naam al aangeeft, is de e-bike een "elektrisch ondersteunde fiets", wat betekent dat het helpt, maar niet al het werk doet. Dit in tegenstelling tot bromfietsen, die alleen trapkracht vereisen bij het starten. 


Lichamelijke inspanning

Lichamelijke inspanning wordt op een harmonieuze manier gestimuleerd met de elektrische fiets, aangezien het grootste deel van de inspanning niet langer alleen op de benen gericht is.


  • Fietsen bevordert de bloedsomloop, met name in de benen, en draagt bij aan een betere conditie van het hart, zelfs als de inspanning wordt ondersteund       door elektrische ondersteuning.
  • Met de elektrische fiets kun je op een voorzichtige manier aan je conditie werken door regelmatig een stukje te rijden. 


Ontdek het plezier van fietsen op een refurbished elektrische fiets!

Met onze ruime keuze aan modellen kun je bijna overal komen en de perfecte fiets kiezen die past bij jouw wensen en gewoontes. Geniet van lange afstanden zonder snel vermoeid te raken, dankzij de ondersteuning van de elektrische motor. Je kunt zorgeloos van het landschap genieten zonder je te hoeven concentreren op je trapkracht en zonder buiten adem te raken na een helling. Ontdek heel Nederland en zijn prachtige landschap, of je nu alleen fietst, met je gezin of met vrienden.


Eén belangrijke tip: zorg ervoor dat je accu voldoende capaciteit heeft. Het kiezen van de juiste accu voor jouw gebruik is essentieel. Voor lange afstanden raden we een lithium-ion accu aan die in 5 tot 6 uur opgeladen kan worden en een actieradius van 80 tot 90 km biedt. Bij ons vind je de beste refurbished elektrische fietsen met betrouwbare accu's om aan jouw behoeften te voldoen.


Koop een elektrische fiets zonder de hoofdprijs te betalen!

Elektrische fietsen kunnen prijzig zijn, zelfs instapmodellen. Maar er zijn alternatieven die de aanschaf van een kwalitatieve fiets, of zelfs een premium model, veel gemakkelijker maken voor zowel het milieu als je budget. Denk aan tweedehands of refurbished fietsen.

 

De tweedehands fiets

Tweedehands fietsen bieden de mogelijkheid om te genieten van een goede elektrische fiets tegen een lagere prijs. Je kunt ze kopen bij gespecialiseerde handelaren, die ze refurbishen, testen en onder garantie aanbieden, zodat je met een gerust hart op pad kunt gaan.


Dankzij de lagere prijzen kun je met hetzelfde budget een topmodel fiets van een bekend merk aanschaffen, zoals Gazelle, VanMoof, Giant, Cannondale, Cube en nog vele anderen. Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar, zoals  mountainbikesall terrain bikes, stadsfietsenvouwfietsen (minibikes) en zelfs speedbikes, hoewel hiervoor bijzondere voorschriften gelden.


Kortom, elektrische fietsen bieden talloze voordelen, zoals wendbaarheid, veiligheid, geschiktheid voor zowel stad als platteland, en niet te vergeten de positieve invloed op onze gezondheid en conditie. We voorspellen dat het avontuur met e-bikes nog maar net begonnen is. Ontdek nu de mogelijkheden van refurbished elektrische fietsen op ons platform!