De beste elektrische fietsen voor woon-werkverkeer

Elektrische fietsen zijn een uitstekende keuze om de stad te verkennen, boodschappen te doen of naar het werk te pendelen. Het gaat sneller dan lopen, is goedkoper dan het openbaar vervoer en je kunt gemakkelijk wat beweging krijgen. Maar met zoveel elektrische fietsen op de markt, kan het moeilijk zijn te beslissen welke fiets voor jou geschikt is. 

De beste elektrische stadsfietsen zijn fietsen die licht zijn, gemakkelijk te besturen en een goede actieradius hebben. Ze moeten ook comfortabel en praktisch zijn en alles kunnen vervoeren wat je nodig hebt. Hier is de selectie van Upway.

Elektrische stadsfiets Moustache Lundi 26

Het model Moustache  Lundi 26 is één van de beste elektrische stadsfietsen! Hij is handelbaar en rijdt gemakkelijk, het is een emblematisch model van het Franse merk. Deze elektrische stadsfiets is uitgerust met 26 inch wielen en een laag frame, gemakkelijk om overheen te stappen, wat je outfit ook is. Er bestaan 3 versies: Lundi 26.1, Lundi 26.2 en Lundi 26.3, met verschillende niveaus van uitrusting. 

De Bosch Active Plus- of Performance Cruise-motoren, die in de Moustache Lundi 26 worden gebruikt, zijn geruisloos en zorgen voor een natuurlijke en constante ondersteuning. Alle Lundi 26 elektrische fietsen hebben 400 Wh accu's voor een optimale autonomie, evenals hydraulische Shimano schijfremmen, een spatbord, geïntegreerde verlichting, anti-perforatieverstevigingen, een bagagedrager waar je gemakkelijk fietstassen op kunt bevestigen en een slot onder de achtervork om je fiets tegen diefstal te beschermen voor als je een snelle boodschap doet.

Urban Kalkhoff Jubilee Advance I7

De Kalkhoff Jubilee Advance I7 elektrische stadsfiets is een van de bekendste modellen van het Duitse merk. Hij is ontworpen om je ritten in de stad te vergemakkelijken, met name dankzij de zijn centrale motor Impulse 2.0 van 250 W, die 3 ondersteuningsniveaus en een koppel van 70 Nm heeft. Hij is uitgerust met de nieuwe generatie Impulse-accu's met 396 Wh, waardoor hij een actieradius heeft van ongeveer 135 km. Hij heeft een levensduur tot 1.100 volledige laadcycli met een maximale laadtijd van 6 uur. 

De Kalkhoff Jubilee Advance I7 is voorzien van hoogwaardige onderdelen en accessoires. Het zitcomfort is perfect door een Bassano Volare zadel, gecombineerd met een geveerde zadelpen. Hij is goed doordacht en wordt geleverd met een achterdrager, een zijstandaard en een AXA Blueline30 verlichtingssysteem. Deze elektrische stadsfiets is een van de beste prijs-kwaliteit fietsen van Kalkhoff. 

O2Feel Vog City Up 4.1: de e-bike voor dagelijks woon-werkverkeer

De Vog City Up 4.1, een elektrische stadsfiets van het Frans merk O2Feel, is een elektrische middenklasse stadsfiets met een uitstekende uitrusting. Zo heeft hij een Shimano STEPS E5000 motor, die zorgt voor een soepele en krachtige natuurlijke rijervaring en die in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Hij bevat ook een derailleur met 8 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Comfort wordt geboden door een voorverende voorvork en een Royal-zadel. Deze e-bike is verkrijgbaar met een 400 Wh of 600 Wh accu, afhankelijk van de mate aan autonomie die je wenst. Dit model heeft een laag frame, waar je gemakkelijk overheen stapt, zelfs als je een rok of een pak draagt.

De O2FEEl Vog City Up 4.1 is voorzien van een Shimano LCD display aan de zijkant waarop je je snelheid en afgelegde kilometers kunt aflezen en de verlichting kunt activeren. Je kunt de elektrische ondersteuning van de fiets ook regelen met de ergonomische knoppen aan de linkerkant van het stuur. Deze e-bike is de perfecte partner voor je dagelijkse ritten in de stad.

Peugeot E-Legend eLC01 elektrische stadsfiets

De elektrische urban Peugeot E-Legend eLC01 is een model met een vintage look, verkrijgbaar in vele kleuren, hij is compact en vrij licht. Het is een ideale e-bike voor in de stad! Met zijn brede banden kan je probleemloos rijden op onverharde wegen of kasseien, maar ook op bospaden. Het model heeft 4 standen, een E-Going motor aan het voorwiel met een koppel van 38 Nm. 

Wat de autonomie betreft, is deze elektrische stadsfiets uitgerust met een E-Going SR11 accu van 400 Wh die zich onder de bagagedrager bevindt en waarmee je tot 70 km kunt rijden. Het duurt ongeveer 5 uur om hem volledig op te laden. De E-Legend eLC01 is zeer goed uitgerust: hij heeft een voor- en een achterlicht, rechtstreeks gevoed door de accu, maar ook een bagagerek, spatborden en een USB-aansluiting, om bijvoorbeeld je smartphone op aan te sluiten. Het lage aluminium frame biedt een gemakkelijke instap. 

Riese & Müller Swing: een premium e-bike

Met zijn Nederlandse uiterlijk is het Swing-model van het Duits merk Riese & Müller een origineel en praktisch ontwerp. Je kunt stevige, weerbestendige rotan manden plaatsen om je boodschappen of werkspullen in te vervoeren. De Swing elektrische stadsfiets is uitgerust met een betrouwbare en onderhoudsarme carbon riem. Het bespaart je de traditionele olievlekproblemen die je kon hebben met een ketting.

Dit model is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder de Swing City, een praktische en betrouwbare e-bike voor in de stad, aangedreven door een Bosch Active Plus-motor van de derde generatie met een koppel van 50 Nm. Hiermee kun je ondersteuning tot 225% instellen. Deze Riese & Müller elektrische fiets is ook uitgerust met een Magura hydraulisch remsysteem en een 400 Wh Bosch accu, waardoor je tussen de 70 en 90 km bereik hebt.

Elektrische fietsen met lage prijzen: de Elops reeks van Decathlon

Als antwoord op de wens om het gebruik van e-bikes te democratiseren, heeft Decathlon met de Elops-modellen een reeks elektrische stadsfietsen voor een klein budget ontworpen. 

Het instapmodel is een elektrische fiets voor minder dan € 1000,- de Elops 120 E. Ontworpen voor 100% stedelijk gebruik, hij is uitgerust met een 313 Wh accu waarmee je tot 50 km kunt rijden en een 250 W borstelloze naaf- en wielmotor met 35 Nm koppel. Hij biedt 6 verschillende versnellingen, LED-verlichting voor en achter, evenals spatborden en een standaard. Wat de remmen betreft, is de Decathlon Elops 120 E uitgerust met een V-Brake systeem met verwisselbare remblokken voor eenvoudig onderhoud. Deze goedkope elektrische fiets heeft een laag stalen frame in Nederlandse stijl waar je gemakkelijk overheen kunt stappen. Deze elektrische instapfiets is uitgerust om gemakkelijk naar het werk te pendelen.

De duurste elektrische Elops kost minder dan € 2000.- Het is een connected model: de Elops 920 E Connect. Zijn 417 Wh accu biedt een maximale actieradius van 90 km. Zijn 250 W Brose centrale motor met 50 Nm koppel zal je perfect ondersteunen op de steilste heuvels. De verende voorvork, het stuur in Nederlandse stijl en het brede zadel van deze elektrische stadsfiets houden je rug recht en je rit comfortabel. Deze connected versie waarschuwt je wanneer iemand aan je fiets zit of wanneer hij rijdt zonder je medeweten.

Velobecane Easy, de ideale stedelijke e-bike voor woon-werkverkeer

De Velobecane Easy elektrische stadsfiets is een betrouwbaar en goedkoop model. Deze Franse e-bike is uitgerust met een borstelloze motor van 250 W met een koppel van 42 Nm. Zijn verwijderbare accu biedt een maximale actieradius van 40 km. De Velobecane Easy is uitgerust met 36V Spanninga LED-koplampen voor en achter, beide gevoed door de accu, evenals spatborden, een bagagedrager en een kettingkast. Deze elektrische fiets heeft ook een comfortabele zithouding die geschikt is voor stadsritten. Hoewel hij vrij zwaar is (24 kg), is deze elektrische fiets bijzonder wendbaar, stabiel en gemakkelijk te berijden. 

De iets duurdere versie, de Velobecane Easy ++, heeft een krachtigere accu en biedt een actieradius tot 75 km. Hij heeft ook voorvering om schokken op te vangen. Net als het Easy-model is hij uitgerust met een paar dubbele fietstassen en spiegels. De motor van deze elektrische fiets start automatisch wanneer je trapt en stopt wanneer je stopt met trappen of remt. Hij is veelzijdiger dan zijn kleine broer en kan in de stad worden gebruikt, maar ook op paden en wegen.