Kun je sporten met een elektrische fiets?


Zelfs liefhebbers van klassieke fietsen zijn van gedachten veranderd, de elektrische fiets is inderdaad een wieleractiviteit.

Het trappen op een fiets, al dan niet elektrisch, is een vorm van lichaamsbeweging. Als je naar je lichaam luistert en je bewust bent van de bewegingen die je maakt, zul je merken dat je veel spieren gebruikt, en niet alleen in je benen.

Maar de voordelen van elektrisch fietsen houden daar niet op. Deze lichaamsbeweging zou onze lichamelijke en psychische gezondheid en ons figuur ten goede komen, we leggen uit hoe.

Elektrische fietsen is goed voor de gezondheid

Talrijke studies hebben de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging aangetoond. Een studie van de Universiteit van Glasgow over een periode van 5 jaar, gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ), heeft aangetoond dat dagelijkse lichaamsbeweging het risico op kanker en hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert.

Mensen die al enige tijd niet meer aan sport hebben gedaan, moeten het echter rustig aan doen om lichamelijke en cardiovasculaire ongelukken te voorkomen.

In dit geval is rijden op een elektrische fiets een goed idee. Dankzij de trapondersteuning kan je je lichamelijke activiteit soepel hervatten. Dagelijks fietsen op je e-bike zal je helpen om je uithoudingsvermogen, vitaliteit, longcapaciteit en hartslag te verbeteren.

En waarom zou je het niet combineren met een woon-werktraject, en tegelijk het advies opvolgen van de  WHO, die 30 minuten sport per dag aanbeveelt om het risico op overlijden te verminderen?

Er zijn nog andere voordelen verbonden aan regelmatige lichaamsbeweging en die kunnen in het bijzonder in verband gebracht worden met elektrisch fietsen, zoals minder stress, het loslaten van spanning van de dag, geluksgevoel door het fietsen in de buitenlucht.

Tenslotte is het de moeite waard op te merken dat, hoewel slaap vaak voor iedereen een grote zorg is, je de kwaliteit van je slaap duidelijk op een natuurlijke manier verbetert.

Fietsen en vervuiling, laten we de balans opmaken

Kan fietsen in de stad verontrustend zijn vanwege de vervuiling? Men kan zich inderdaad afvragen of fietsen te midden van auto's niet contraproductief zou kunnen zijn voor onze gezondheid. Verschillende studies hebben aangetoond dat de voordelen die fietsers aan regelmatig fietsen ontlenen, veel groter zijn dan de ongewenste effecten van verontreiniging. Je krijgt minder vervuilende stoffen binnen dan automobilisten die in de file staan. Bovendien heb je geen last vanverkeersopstoppingen.

De elektrische fiets, uithoudingsvermogen en weegschaal

Your heading text goes here

Rijden op een elektrische fiets is niet mogelijk als je niet trapt. De elektrische hulp komt in werking door de pedalen te activeren, maar je moet bewegen om vooruit te komen. De mate van ondersteuning kan worden aangepast, zodat je je sport zonder pijn kunt hervatten en langere afstanden kunt afleggen terwijl je je spieren en uithoudingsvermogen traint.

De elektrische fiets is ook bijzonder aan te bevelen voor mensen in revalidatie, ouderen en mensen met overgewicht, omdat hij een zachte lichaamsbeweging in de open lucht bevordert.

Goed om te weten. De elektrische fiets is een sport die bekend staat als "gewichtdragend", wat betekent dat hij, in tegenstelling tot andere sporten, zacht is voor jouw gewrichten, heupen, knieën en enkels.

De weegschaal

Op een elektrische fiets trappen is alsof je over een lange afstand in een matig tempo bergop loopt. Je verbruikt calorieën zoals bij elke cardiovasculaire activiteit. In combinatie met een evenwichtige voeding zal je de resultaten van het dagelijks trappen snel terugzien op de weegschaal.

De elektrische fiets en mijn figuur

Met fietsen train je een hele reeks spieren. Verre van de algemeen aanvaarde ideeën is het inderdaad het hele lichaam dat werkt.

Armen, benen, buikspieren, houding, het hele lichaam is betrokken bij het vooruitkomen en het bewaren van het evenwicht. Het rijden op een elektrische fiets is een complete sport.

De elektrische fiets versus de klassieke fiets


Met fietsen train je een hele reeks spieren. Verre van de algemeen aanvaarde ideeën is het inderdaad het hele lichaam dat werkt.

Armen, benen, buikspieren, houding, het hele lichaam is betrokken bij het vooruitkomen en het bewaren van het evenwicht. Het rijden op een elektrische fiets is een complete sport.