Welk merk is beter: Gazelle versus Cortina?

Welk merk is beter: Gazelle versus Cortina?

Als je op het punt staat een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen, sta je wellicht voor de keuze tussen twee bekende merken: Cortina en Gazelle. Beide fietsmerken hebben een goede reputatie, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? In deze blog van Upway leggen we je de verschillen uit tussen Cortina elektrische fiets vs Gazelle elektrische fiets en helpen we je de juiste keuze te maken met de fiets die het beste bij jou past. 

De verschillen tussen Cortina en Gazelle

Om te begrijpen hoe Cortina en Gazelle verschillen is het belangrijk om beide merken goed toe te lichten.

Cortina elektrische fietsen:

 1. Trendy designs en kleurrijke modellen: Cortina focust op modieuze en kleurrijke ontwerpen die het oog strelen, waardoor hun e-bikes opvallen in stijl. Er wordt dus echt aandacht besteed aan de esthetiek van de fiets. Dit komt bijvoorbeeld terug in de integratie van de accu in het frame.
 2. Kwaliteit van Onderdelen en Diverse Motoren: Cortina's duurzame frames van aluminium of staal bieden stabiliteit en comfort, gekoppeld aan hoogwaardige motoren zoals Shimano Steps E6100, Bosch Active line, Bafang M420/M300 of de inhouse-geproduceerde Sportdrive motor. Dit kunnen zowel voorwielmotoren als middenmotoren zijn.
 3. Comfort: Ergonomische handvatten en zachte zadels verminderen spanning en vermoeidheid, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het rijden.
 4. Stadsfietsen en Moederfietsen: Cortina richt zich voornamelijk op stadsfietsen en moederfietsen. Denk bijvoorbeeld aan de Cortina E-Mozzo en andere familie fietsen in het assortiment. 

Gazelle elektrische fietsen:

 1. Traditie van Vakmanschap: Met een geschiedenis in zowel reguliere fietsen als e-bikes, benadrukt Gazelle hun decennia aan vakmanschap en expertise, wat zich vertaalt in nauwkeurige afwerking en aandacht voor details. Gazelle e-bikes passen perfect in het midden-tot-premium segment.
 2. De hoogste kwaliteit componenten: Gazelle gebruikt de beste componenten, zoals betrouwbare Bosch en Shimano middenmotoren, duurzame batterijen, hoogwaardige hydraulische remmen en Shimano Nexus 7 of 8 versnellingssystemen.
 3. Innovatie in Functionaliteit: Gazelle omarmt innovatie met geavanceerde displays, GPS integratie en connectiviteit opties, waardoor een superieure gebruikerservaring ontstaat.
 4. Stadsfietsen en trekking fietsen: In het assortiment van Gazelle vind je een uitgebreide selectie van stadsfietsen Denk hierbij aan de Gazelle Ultimate, Orange, Cityzen of Paris. In het bijzonder: het prijswinnende model Ultimate C8+ HMB Belt. In de collectie vind je ook veel trekkingfietsen terug. Denk hierbij aan de Gazelle Arroyo of Miss Grace.

Wanneer ga je voor Cortina?

Ga voor een Cortina elektrische fiets wanneer je opzoek bent naar:
 1. Een elektrische fiets in het budget-tot-midden-segment tussen de €2000 en €3000.
 2. Een stijlvolle, trendy of kleurrijke fiets
 3. Een extra comfortabele moederfiets of stadsfiets.
Bekijk het aanbod Cortina tweedehands elektrische fietsen hier.

Wanneer ga je voor Gazelle?

Ga voor een Gazelle elektrische fiets wanneer je opzoek bent naar:
 1. Een elektrische fiets in het midden-tot- premium segment met prijzen tussen de €2500 en €5000. 
 2. Een e-bike waar de beste kwaliteit van de onderdelen het belangrijkst is. Denk hierbij aan de motor (Shimano Steps of Bosch Performance Line), de hydraulische schijfremmen en het Shimano Nexus versnellingssysteem. 
 3. Extra innovatie en functionaliteit opties zoals GPS integratie. 

Opzoek naar een hoge kwaliteit Gazelle e-bike met korting? Bekijk het aanbod Gazelle tweedehands elektrische fietsen hier of lees meer over de Gazelle e-bikes in deze blog: 

Conclusie:

In deze blog heeft Upway de verschillen tussen Gazelle en Cortina voor jou op een rijtje gezet. Jij bent nu in staat om te kiezen of je voor een Gazelle elektrische fiets of Cortina elektrische fiets gaat kiezen. De uiteindelijke keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. 

Twijfel je nog tussen andere merken? Lees dan ook: