De 8 essentiële tips bij het kiezen van een Fatbike GPS 

Een GPS-tracker biedt uitstekende diefstalpreventie, stelt je in staat de locatie van je fatbike nauwkeurig te volgen en alarmeert je bij ongeautoriseerde bewegingen. Maar hoe weet je of je een goede GPS hebt gevonden? Upway adviseert je bij het kiezen van de ideale GPS-tracker, afgestemd op jouw specifieke behoeften, en voorziet je van deskundig advies om je fatbike optimaal te beveiligen.


de 6 lifestyle hacks voor elektrische bakfietsen

Tip 1: Kies voor een GPS met alarm, locatievinder en geofencing functionaliteit

Investeer in een GPS-tracker die zowel als alarm functioneert en helpt bij het lokaliseren van je fatbike na diefstal. Een geofencingfunctie stelt je in staat om virtuele grenzen in te stellen rond bepaalde gebieden. Als je fatbike deze grenzen verlaat, ontvang je onmiddellijk een melding. Deze dubbele functionaliteit is cruciaal voor effectieve diefstalpreventie. De ideale combinatie om zo lang mogelijk zeker te zijn van jouw fatbike zijn: een GPS, een goed slot en een verzekering. Wil je meer weten over de opties om een fatbike te verzekeren? Lees dan:


Fatbike verzekeringen in 2024.

Tip 2: Zorg ervoor dat de GPS compatibel is met jouw mobiel

Het is essentieel dat de GPS-tracker compatibel is met jouw smartphone, of je nu een iOS- of een Android-toestel gebruikt. Controleer ook of de bijbehorende app gebruiksvriendelijk is, met een intuïtieve interface en gemakkelijke toegang tot belangrijke functies.

Tip 3: Ga voor nauwkeurige locatiebepaling

Kies voor een GPS-tracker die bekend staat om zijn nauwkeurigheid. Deze precisie is van groot belang, vooral in complexe omgevingen waar de kans op verstoring van het signaal bestaat. Mocht jouw fiets gestolen worden, dan moet je zeker weten dat je de politie of partner in opsporing naar de juiste locatie kan sturen.

Tip 4: Kies voor real-time updates via een app en let op abonnementskosten

Een GPS-tracker moet real-time locatie-updates kunnen versturen via een app. Dit is cruciaal voor het onmiddellijk volgen van je fatbike, vooral in geval van diefstal. Soms plaatsen dieven de fatbike in een container, waardoor het signaal wordt beperkt. Dan wil je natuurlijk wel de route inzichtelijk hebben. Veel GPS-trackers werken met een abonnementsdienst voor het versturen van real-time updates en het gebruik van andere functies. Controleer de abonnementskosten en eventuele extra kosten die kunnen worden verbonden aan de GPS-tracker. Dit helpt je om onverwachte kosten te vermijden en een beter beeld te krijgen van de totale investering.

Tip 5: Kies voor een eenvoudig te installeren GPS

Een GPS-tracker moet eenvoudig te installeren zijn en stevig vastzitten aan jouw e-bike. Upway adviseert producten die zowel discreet kunnen worden geïnstalleerd als moeilijk te verwijderen zijn door dieven.

Tip 6: Let op de batterijduur

Een lange batterijduur is essentieel voor het minimaliseren van onderhoud. De ene GPS-aanbieder biedt GPS-systemen aan met een batterijduur van 6 maanden en de ander van 5 jaar. Overweeg dit bij aankoop.

Tip 7: Kies voor een eenvoudig te installeren GPS

Overweeg een GPS-tracker die samenwerkt met opsporingsdiensten voor een extra laag van beveiliging. Upway raadt dit aan voor maximale beveiliging van je waardevolle fatbike.

Tip 8: Waterdichtheid en duurzaamheid

Omdat je fatbike vaak buiten wordt gebruikt en wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, is het belangrijk dat de GPS-tracker waterdicht en duurzaam is. Een tracker met een IP67- of IP68-rating is ideaal om ervoor te zorgen dat deze bestand is tegen regen, modder en stof.

Tips bij het kiezen van een fatbike GPS systeem

Kort samengevat zijn dit de 8 tips bij het kiezen van een fatbike GPS:


1. Kies een GPS met alarm, locatievinder en geofencing


2. Zorg voor compatibiliteit met je mobiel


3. Ga voor nauwkeurige locatiebepaling


4. Kies real-time updates via een app, let op abonnementskosten


5. Kies voor eenvoudig te installeren GPS


6. Let op de batterijduur


7. Controleer op partners in opsporing


8. Waterdichtheid en duurzaamheid


Upway heeft in het assortiment elektrische fietsen en tweedehands elektrische fietsen ook fatbikes. Wij verkopen regelmatig bekende en gerenommeerde merken zoals Super73, Knaap, Doppio en Ruff Cycles.