Lente korting: Bespaar tot €1000 op e-bikes

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen over de accu, het vermogen en de actieradius van jouw elektrische fiets

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrisch ondersteunde fiets is een combinatie van een gewone fiets en een elektrische motor. Hierdoor kun je gemakkelijker fietsen omdat de motor je helpt. De werking van zo'n fiets is vergelijkbaar met die van een gewone fiets. Je moet eerst de ondersteuning inschakelen en het gewenste niveau kiezen met een knop of sleutel, afhankelijk van welk model je hebt. Daarna kun je schakelen zoals je dat normaal gesproken op een fiets doet.

Worden de elektrische fietsen verkocht met hun oplader?

Ja, bij elke fiets wordt een lader geleverd die erbij past.

Werkt een accu van enkele jaren oud nog?

In theorie kan een accu meer dan 500 keer worden opgeladen voordat de afstand die je kunt afleggen aanzienlijk afneemt. Dit betekent dat je tussen de 30.000 en 50.000 kilometer kunt fietsen voordat de accu nog maar 80% van zijn capaciteit heeft. In de praktijk kun je echter zonder problemen meer dan 20.000 kilometer afleggen.

Als ik een elektrische fiets koop met de accu onder de bagagedrager, kan ik er dan geen kinderzitje op zetten?

Over het algemeen vormt de aanwezigheid van de accu geen probleem bij het installeren van een kinderzitje op een fiets. Het is echter belangrijk om te weten dat bepaalde specifieke kinderzitjes (bijvoorbeeld die met bevestiging aan de zitbuis) soms problemen kunnen veroorzaken. Om zeker te zijn, vragen wij je vriendelijk om ons het referentienummer van zowel de fiets als het kinderzitje dat je al hebt of overweegt te kopen, zodat wij kunnen controleren of ze compatibel zijn. Let ook op dat het draagvermogen van sommige fietsendragers (meestal 25 kg) vaak wordt verminderd door het gewicht van de accu (meestal 4 kg), waardoor het resterende draagvermogen voor het kinderzitje en het kind afneemt. Nogmaals, laat ons het bestelnummer en of fietsnummer weten, zodat wij de eigenschappen van de drager kunnen controleren.

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

De afstand die je kunt afleggen met je elektrische fiets hangt af van verschillende factoren, zoals de gekozen ondersteuningsmodus, het soort wegdek, het gewicht van de fiets, je traptempo, de kwaliteit van de banden en de weersomstandigheden. De gemiddelde autonomie per type accu is als volgt: met een accu van 500 Wh kun je ongeveer 80 km genieten van je elektrische fiets, met een accu van 400 Wh kun je ongeveer 60 km rijden, terwijl je met een accu van 300 Wh ongeveer 40 km kunt rijden.

Hoe bepaal ik welk vermogen geschikt is voor mijn elektrische fiets?

Volgens de Europese wetgeving mag een elektrisch ondersteunde fiets een motor hebben die niet meer dan 250 Watt vermogen levert. De motor moet automatisch stoppen met ondersteunen zodra je een snelheid van 25 km/u bereikt, en uitschakelen wanneer je stopt met trappen. Het motorkoppel van een elektrische fiets varieert afhankelijk van het model en ligt tussen de 15 en 85 Nm. Hoe hoger het motorkoppel, hoe gemakkelijker je elektrische fiets heuvels kan beklimmen. Hier zijn enkele richtlijnen:

- Op vlak stedelijk terrein kan een gezond persoon gemakkelijk fietsen met een motorkoppel van 20 Nm.
- Voor licht hellende terreinen is een motorkoppel van minstens 30 Nm vereist.
- Met een motorkoppel van 40 Nm kun je op gemiddelde inspanning blijven en in goede lichamelijke conditie blijven.
- Als je zo min mogelijk trapkracht wilt voelen, moet het motorkoppel minstens 50 of 60 Nm bedragen.
- Bij het vervoeren van een zware last of op een hobbelige rit, zoals met een aanhanger of bagagedrager, is een motorkoppel van minstens 85 Nm vereist.
- Voor mountainbiken op steile hellingen is een motorkoppel van 70 Nm of meer nodig.

Mocht je nog meer vragen hebben: 

Stuur ons een email: support@upway.shop