Ontdek de vreugde van fietsen op een elektrische fiets: Tips voor een Geslaagde Fietsvakantie


elektrische mountainbike

De afgelopen twee jaar hebben ons dagelijks leven ingrijpend veranderd, en velen van ons hebben onze wensenlijst opnieuw bekeken. De populariteit van de elektrische fiets groeit gestaag en steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets voor woon-werkverkeer, weekendritten of vakanties.


In de toerismesector zien we een groeiende interesse in nationaal en Europees erfgoed, met veel initiatieven en voorstellen voor elektrische fietstochten. De ontwikkelingen op het gebied van fietsroutes volgen in hun eigen tempo.


Wat als je op vakantie gaat en de mogelijkheid hebt om te fietsen op een elektrisch ondersteunde fiets? In dit artikel wordt beschreven hoe je je kunt voorbereiden, uitrusten en verschillende routes kunt ontdekken.

Definieer jezelf als fietser

Veel mensen fietsen, maar zijn ze bereid om lange afstanden te fietsen? Eerlijk gezegd, niet iedereen kan zomaar een wielrenner worden. Maar met de juiste training, uitrusting, fiets en accessoires is het voor iedereen mogelijk.


Ben je een avonturier die graag langs de kust of door bossen fietst? Of ben je een levensgenieter die graag rondtrekt, de gastronomie ontdekt, UNESCO-routes volgt of historische steden doorkruist? Misschien ben je een gezin dat sportieve uitdagingen combineert met het ontdekken van nationaal of Europees erfgoed?

Bepaal je wensen

Misschien wil je tijdens je vakantie af en toe fietsen. In dat geval kun je je eigen elektrische of klassieke fiets meenemen, of ter plaatse een fiets huren. Steeds meer vakantieoorden bieden deze mogelijkheid, en anders zijn er fietsverhuurbedrijven in de buurt of kun je bij de VVV kaarten krijgen van beschikbare fietsroutes.

Fietsen tijdens de vakantie

Met het gezin

Als je kiest voor fietstochten met het gezin rondom je vakantiebestemming, kies dan bij voorkeur routes ter plaatse. Kies voor groene wegen die voor iedereen toegankelijk zijn met minimale voorbereiding, vlakke routes met bewegwijzering, en toeristische attracties zoals kapelletjes of uitzichtpunten, en rustpunten voor verfrissing.


Let vooral op de afstand die je wilt afleggen, rekening houdend met de afstand van en naar je bestemming, de beschikbare tijd en de samenstelling van je gezin. Ook je fysieke conditie speelt een rol, want hoewel elektrische fietsen ongekend comfort bieden en je er verder mee kunt fietsen dan met gewone fietsen, moet je nog steeds trappen om vooruit te komen.