De 3 Beste elektrische herenfietsen in 2024

Ben jij op zoek naar de ultieme elektrische herenfiets? Bij Upway hebben we de beste selectie samengesteld die perfect aansluit op jouw behoeften en stijl. Ontdek in deze blog de topmodellen die jouw rijervaring naar een hoger niveau tillen!

Gazelle Orange C8 HMB

De Gazelle Orange C8 HMB is een veelzijdige elektrische stadsfiets met de typische horizontale bovenbuis van een elektrische herenfiets. Dit model is uitgerust met een sterke Bosch Active Line motor en Bosch PowerPack accu, beschikbaar in de 300-, 400- en 500 kWh varianten. De Gazelle Orange C8 is ook nog eens erg comfortabel. Dit komt tot uiting in de lederen handvatten, het gelzadel en goed verende voorvork. Waarom deze fiets de ideale keuze is in 2024? De Gazelle Orange lijn is sinds jaar en dag een betrouwbare fiets in het assortiment van Gazelle. Daarnaast heeft dit model prijzen gewonnen. De Orange C8 HMD ontving in 2021 een 8.9 van Kieskeuring.nl 

Let wel op: De Gazelle Orange C8 HMB is ook beschikbaar als elektrische damesfiets. Het verschil? De damesvariant mist de traditionele bovenbuis en heeft een lage instap. Mannen tot 190 cm passen hier op!

  • Bereik: een actieradius tot 140 kilometer met de krachtigste accu en optimale omstandigheden.
  • Prijs: €2500 tot €3000 

Wil jij meer weten over de verschillende Gazelle modellen? Lees dan: de ideale Gazelle e-bike


Giant Explore E

Op zoek naar een allround heren e-bike met een groot bereik? Dan raden wij je aan om te kijken naar de modellen in de lijn Giant Explore E. De elektrische herenfietsen in deze lijn zijn robuust en de perfecte elektrische trekkingfiets: ideaal voor zowel off-road trips als stadsgebruik. De Giant Explore E e-bikes hebben een sterk aluminium frame met een horizontale bovenbuis, typisch voor de elektrische herenfietsen. Maar wat maakt deze fiets echt goed? Het sublieme bereik: tot 180 kilometer onder ideale omstandigheden. Dit komt door de “EnergyPak” accu en de “SyncDrive” sportmotor. Ook deze e-bike heeft z’n strepen verdient: In 2023 kreeg het model Giant Explore E+ 1 Pro het predicaat “Goed uit de test” van Kieskeurig.nl

  • Prijs: €2500 tot €3000 
  • Bereik: Actieradius tot 180 km met de krachtigste accu en optimale omstandigheden

Wil jij meer weten over hoe je onder de “optimale omstandigheden” zo lang mogelijk kan fietsen met je accu? Lees dan de volgende blog.


Cube Reaction Hybrid

Ben jij opzoek naar de sportieve variant van een elektrische herenfiets? Dan raden wij je aan te gaan voor de Cube Reaction Hybrid. Dit is een krachtige elektrische mountainbike. Dit komt tot uiting in de uitneembare 625 kWh accu en een sterke Bosch Performance Line motor. Met een indrukwekkend koppel van 85 Nm kan jij snel accelereren door bossen, zandpaden en meer. Deze fiets is dus perfect voor off-road trips. Deze eigenschappen maken het een favoriet onder de mountainbikers. Het model Cube Reaction Hybrid Pro 625 werd in 2021 zelfs erkend als "Beste Koop" door fietstest.nl.

  • Prijs: €2500 tot €3000 
  • Bereik: Actieradius tot 120 km met de krachtigste accu en optimale omstandigheden


Wat is de beste elektrische herenfiets in 2024?

In de prijsklasse €2500 tot €3000 kan je het beste voor een van de volgende elektrische herenfietsen gaan:

  1.  De Cube Reaction Hybrid: De beste elektrische heren mountainbike
  2. De Gazelle Orange C8 HMB: De beste elektrische stadsfiets in het assortiment heren e-bikes.  
  3. Giant Explore E: De beste elektrische trekkingfiets. Perfect voor zowel in de stad als off-road.

Elektrische herenfietsen bij Upway

Upway biedt een uitgebreid assortiment aan elektrische herenfietsen. Wij leggen de focus echter op refurbished heren e-bikes. Dit zijn tweedehands elektrische fietsen die zijn gereviseerd op de elektrische en mechanische onderdelen. Waarom zou je hiervoor kiezen?

  • Prijsvoordeel: Tweedehands elektrische herenfietsen bij Upway zijn aanzienlijk voordeliger dan nieuwe modellen. Hierdoor bespaar jij tot 60% op de beste heren e-bikes. 
  • Duurzaamheid: Door een gebruikte e-bike een nieuw leven te geven, verminder jij de ecologische impact van het produceren van een nieuwe fiets, het gebruik van een auto of het gebruik van een scooter.
  • Kwaliteitsgarantie: Onze monteurs en experts controleren de elektrische fietsen grondig. Elke tweedehands elektrische herenfiets wordt refurbished, waarbij beschadigde onderdelen worden vervangen voor betrouwbare prestaties.