De 3 beste elektrische mountainbikes in 2024

Wil je weten welke elektrische mountainbike het beste bij jou past in 2024? Ontdek in deze blog het advies van Upway: de hardtail en hybride mountainbikes die perfect zijn voor zowel uitdagende als lichte trails. 

Cube Reaction Hybrid Pro 2024

De Cube Reaction Hybrid Pro 2024 is een bekend model in de wereld van elektrische mountainbikes. Het model werd in 2021 zelfs bestempeld tot "Beste Koop" door fietstest.nl.
Het is een typische hardtail mountainbike die gebruik maakt van een luchtveringssysteem. Met het Shimano Deore 11-speed systeem schakel je soepel en snel op verschillende ondergronden. Met brede en stevige Schwalbe-banden, speciaal ontworpen voor ruige terreinen. De sportieve zithouding en krachtige Bosch Performance Line CX middenmotor maken deze e-bike ideaal voor de zwaardere crossen of fietsritten door de bossen en zandpaden. De motor heeft een 85 Nm koppel waardoor je razendsnel kan optrekken of accelereren. Door de stijve steekas zit je daarnaast extra stabiel tijdens het mountainbiken op hobbelige terreinen.

De Cube Reaction Hybrid Pro is meestal beschikbaar in de variant met een 625kWh accu, een Bosch PowerTune Accu. Af en toe vind je ook een Beschikbaar met een geïntegreerde Bosch PowerTune accu van 625 kWh. Deze Cube e-bike is beschikbaar in zowel een elektrische damesfiets variant als een elektrische herenfiets variant.  

  • Bereik: tot 120 km onder ideale omstandigheden
  • Prijs: vanaf €3000


Giant Fathom E+3

De Giant Fathom E+3 is ook een echte hardtail elektrische mountainbike. De voorvering van deze elektrische mountainbike heeft een veerweg van 120mm Des te groter de veerweg, des te meer de mountainbike in staat is om schokken te absorberen. Erg belangrijk voor de off-road mountainbikers. De Giant Fathom E+ modellen staan daarnaast bekend om de hoge actieradius. Dit komt door de 500 kWh EnergyPak smart accu. Deze biedt een actieradius tot 150 km. Dity model van Giant kan zelfs tot 180 km rijden onder ideale omstandigheden. De e-bike is daarnaast licht en voorzien van een sterk aluminium frame. Kenmerkend voor een mountainbike zijn ook de brede 27.5 inch banden op dit model, waardoor jij de uitdagende trails ook aan kan gaan. Wil je echt sportief bezig zijn? Dan komt het Shimano Deore 9-speed systeem ook goed van pas. 9 versnellingen en snel schakelen. Er zijn voornamelijk Giant Fathom E+3 modellen uit 2019-2022 op de markt, beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen voor een kwaliteit mountainbike.

  • Prijs: €1500 - €3000
  • Bereik: tot 150-180 kilometer afhankelijk van de accu en de omstandigheden

Wil jij meer weten over de verschillende typen mountainbikes? Lees dan: Een elektrische mountainbike kopen: alles wat je moet weten


Trek Dual Sport+

De Trek Dual Sport+ is een hybride elektrische mountainbike die lichte trails aankan en ook geschikt is als elektrische stadsfiets. Met zijn aluminium frame, brede banden en sterke hydraulische schijfremmen is dit model ideaal voor verschillende omgevingen. De geïntegreerde hyena achterwielmotor (250 Wh motor) met 40 Nm koppel zorgt voor voldoende kracht als jij de mountainbike wilt gebruiken voor lichte trails. De actieradius van deze fiets is 55 km, maar met een range extender kan je het bereik vergroten naar 110 km. Aan te bevelen modellen van deze Trek mountainbike zijn: de Dual Sport +2 of Dual Sport +2 Stagger.

  • Prijs: vanaf €2000
  • Bereik: tot 55 km of tot 110 km met een range extender en onder ideale omstandigheden


Wat is de beste elektrische mountainbike in 2024?

In de prijsklasse €1500 tot €3000 kan je het beste voor een van de volgende elektrische mountainbikes gaan:

  1.  De Cube Reaction Hybrid Pro 2024. De meest robuuste elektrische mountainbike voor off-road avonturen.
  2. De Giant Fathom E+3. Een hardtail mountainbike met een uitstekende actieradius.
  3. De Trek Dual Sport+. Een hybride elektrische mountainbike geschikt voor lichte trails en stadsgebruik.

Elektrische mountainbikes bij Upway

Upway biedt een breed assortiment tweedehands elektrische fietsen die geschikt zijn voor diverse terreinen en rijststijlen. Waarom zou je overwegen om bij ons te kopen?

  • Prijs variëteit en korting: Onze elektrische mountainbikes variëren in prijs, zodat er voor elk budget een geschikte optie is. Zo kan je kiezen voor een tweedehands elektrische fiets onder de €1000 of juist voor een model in het premium segment. Bovendien krijg je op onze modellen tot 60% korting!
  • Kwaliteitsgarantie: We waarborgen de kwaliteit van onze elektrische mountainbikes en bieden een uitgebreide selectie van gerenommeerde merken. Daarnaast refurbishen wij de elektrische fietsen op de mechanische en elektrische onderdelen. Hierdoor ben jij voorzien van een zo goed als nieuwe elektrische mountainbike!