De beste elektrische fietsroutes in Nederland

Op zoek naar de beste e-bike routes in Nederland? Ontdek de verbluffende schoonheid van het Nederlandse landschap met de top 3 e-bike routes van Upway. Lees nu de onderstaande blog!

Elektrische fiets route 1: De Giethoorn route

Afstand: 51.8 kilometer

De Giethoorn route voert je door het idyllische Giethoorn, beter bekend als het 'Venetië van Nederland'. Deze route is een genot voor e-bikers met een voorliefde voor schilderachtige landschappen. Je verkent prachtige grachten en bruggen en kunt een bezoek brengen aan het fascinerende Giethoorn Museum om inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van het dorp. De onmisbare boottocht door de grachten biedt een uniek perspectief op de karakteristieke boerderijen met rieten daken. Dit gebied wordt omringd door het adembenemende Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar uitgestrekte moerassen, rietvelden en veengebieden te ontdekken zijn.

De Giethoorn route is ideaal voor de natuurliefhebber die geniet van rustige en ontspannende tochten langs waterwegen en door natuurparken. Het is goed om te weten dat er langs de route verschillende oplaadpunten zijn. Verder kun je deze route fietsen met veel verschillende soorten e-bikes. Denk aan: elektrische trekkingfietsen en elektrische stadsfietsen.

De leukste punten langs de Giethoorn route:

  • Giethoorn Museum om de geschiedenis van het dorp te ontdekken.
  • Het uitgestrekte Nationaal Park Weerribben-Wieden om te genieten van rust en natuur.
  • Ontspannen met je e-bike het “Pontje Jonen” gebruiken om de grachten en oude polders te bekijken.
  • Het dorp de Oldemarkt. Perfect voor fietsers die oude dorpen met gezellige cafés en winkels willen bezoeken.

Wil je meer weten over deze fietsroute? Lees dan hier verder.

Elektrische fiets route 2: De Woudenberg route

Afstand: 35.5 kilometer

De Woudenberg route is een traktatie voor e-bikers die van gevarieerde landschappen houden, variërend van bossen tot heidevelden. Perfect als jij met je elektrische trekkingfiets of met de elektrische mountainbike op pad wilt. 

Fiets door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ontdek het historische dorpje Woudenberg met zijn charmante oude gebouwen en gezellige cafés. Ook kom je het prachtige landgoed Den Treek-Henschoten en het historische dorpje Leusden tegen. Ook op deze route zijn verschillende laadpunten aanwezig.

De leukste punten langs de Woudenberg route:

  • Het historische dorpje Woudenberg 
  • Het prachtige landgoed Den Treek-Henschoten met uitgestrekte bossen en vijvers.
  • Het dorpje Leusden met zijn historische architectuur en het Oude Raadhuis uit de 17e eeuw.
  • De Pyramide van Austerlitz: het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en een fantastisch uitzicht. 

Wil je meer weten over deze fietsroute? Lees dan verder op de Woudenberg Route.

Elektrische fiets route 3: De LF Kustroute

Afstand: 610 kilometer. 

De LF Kustroute langs de Nederlandse kustlijn biedt een onvergetelijke ervaring voor e-bikers die van stranden en duinen houden. Fiets langs pittoreske dorpjes, op lange kuststroken en langs historische bezienswaardigheden. Geniet van populaire badplaatsen zoals Zandvoort, Scheveningen en Egmond aan Zee. Verken rustige paden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ontdek de historie: oude vuurtorens, kastelen en het prachtige Muiderslot in Muiden.

Deze e-bike route is perfect voor zowel de natuurliefhebbers als de sportieve e-bikers. Je gaat waarschijnlijk fietsen op lange kuststroken waar het hard waait. Wij raden je daarom aan om op weg te gaan met een goed opgeladen e-bike. Bovendien adviseren wij om met een comfortabele trekkingfiets op pad te gaan met een sterke voorwiel-, achterwiel- of middenmotor

De leukste punten langs de LF Kustroute:

  • Fiets langs populaire stranden zoals de Zoutelande, Zandvoort en Scheveningen.
  • Verkenning van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
  • Het Muiderslot
  • Vuurtoren Westerlicht

Wil je meer weten over deze fietsroute? Lees dan verder op de LF Kustroute