Het Bosch Intuvia Display uitgelegd

Het Bosch Intuvia-display is een geavanceerd elektronisch apparaat dat door Bosch is ontworpen voor elektrische fietsen. Met zijn innovatieve functies en intuïtieve bediening biedt dit display fietsers een ongeëvenaarde fietservaring. In deze blog zullen gaat Upway een uitgebreide handleiding geven om het display te begrijpen, de voordelen ervan toelichten en uitleggen hoe je het display kunt installeren.

De kosten van het Bosch Intuvia Display

Het Bosch Intuvia-display is een hoogwaardig product en dit weerspiegelt zich ook in de prijs. De kostprijs van het display varieert afhankelijk van het model en de functionaliteiten die het biedt. Gemiddeld ligt de prijs van het Bosch Intuvia-display tussen de 150 en 200 euro. Hoewel dit bedrag aanzienlijk kan lijken, biedt het display waar voor zijn geld door de vele functies die het te bieden heeft.
De prijs van het Bosch Intuvia-display is gerechtvaardigd door de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Echter is het compatibel met e-bikes die een Bosch systeem hebben. Een Bosch E-bike systeem vind je vaak bij de elektrische fietsen van Gazelle, Trek, Riese en Müller en Cube.

De voordelen van het Bosch Intuvia Display

  1. Een duidelijk leesbaar scherm: Het scherm en de fonts op het scherm bieden heel duidelijk de essentiële informatie zoals snelheid, afstand, batterijniveau en ondersteuning modus voor een geoptimaliseerde rit.
  2. Intuïtieve Interface: Je hebt gemakkelijk toegang tot belangrijke gegevens tijdens het fietsen.
  3. Bluetooth-connectiviteit: het Intuvia Display is koppelbaar met externe apparaten zoals je smartphone. Ideaal voor het luisteren naar muziek tijdens je rit of navigeren naar jouw bestemming.
  4. Duurzaamheid: Ontworpen om bestand te zijn tegen weersinvloeden en dagelijks gebruik, met robuustheid tegen regen, stof en trillingen.
  5. Prijs-kwaliteit verhouding: €150 - €200 euro voor een geavanceerde display. 
  6. Diefstalbeveiliging: Ingebouwde PIN-code beveiliging om diefstal van zowel fiets als display te voorkomen.
  7. Walk-assist Functie: Ondersteuning bij het duwen van de fiets, handig bij steile heuvels of obstakels.
  8. Synchronisatie met Bosch eBike Connect-app: Hiermee kun je ritgegevens bijhouden, prestaties monitoren en ritten delen met anderen.

Hoe het Bosch Intuvia Display te installeren

De installatie of het herplaatsen van het Bosch Intuvia-display is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Volg deze instructies om het display op je elektrische fiets te installeren:

  1.  Verwijder het oude display, indien aanwezig, door de kabels los te koppelen en het display voorzichtig los te schroeven.
  2. Maak de benodigde kabelverbindingen tussen het Bosch Intuvia-display en het elektrische systeem van je fiets. Zorg ervoor dat de verbindingen stevig vastzitten.
  3. Bevestig het display op een geschikte plaats op het stuur van je fiets met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen.
  4. Controleer of het display correct is geïnstalleerd door de verbindingen en bevestiging stevig vast te zetten. Zorg ervoor dat het display veilig en goed zichtbaar is tijdens het fietsen.

Doet jouw Bosch display het niet meer? Lees dan:

Conclusie

Met de uitgebreide informatie over het Bosch Intuvia Display, inclusief de functies, kosten en installatie, heeft Upway jouw in staat gesteld om een weloverwogen keuze te maken voor hun elektrische fietsuitrusting. Jij bent nu goed in staat om te bepalen of je wel of niet voor een Intuvia Display kiest. Succes!