Ons assortiment goedkope elektrische fietsen

Zelfs als je een beperkt budget hebt, zijn er verschillende merken die uitstekende elektrische fietsen bieden voor minder dan 1000 euro. Hier zijn onze top 10 merken voor de budgetbewuste keuze, evenals onze top 10 goedkope elektrische fietsen die je niet mag missen.

Moma

Deze fietsen zijn ontworpen in Barcelona en geproduceerd in Spanje. Ze zijn erg populair. Vakmanschap is gecombineerd met hoge kwaliteit en met mooi design en een aantrekkelijke prijs.
De Moma e-bike 26 onderscheidt zich in het bijzonder door zijn actieradius van 80 km, waarmee lange afstanden kunnen worden afgelegd. Hij is licht en verstelbaar, geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan zowel in de stad als voor recreatieve ritten worden gebruikt. Vanuit technisch oogpunt, heeft de e-bike een 250W borstelloze motor met 5 ondersteuningsstanden en een Shimano Tx31 7-speed versnellingsbak.
Het enige nadeel is dat het vermogen van de motor beperkt is op steile hellingen of bij het vervoeren van een zware lading.

Essentiel B

Het merk Essentiel B werd in 2005 gecreëerd door het Franse bedrijf Boulanger. Deze Franse e-bikes zijn aantrekkelijk door hun bouwkwaliteit, esthetiek en de ondersteuning die ze bieden voor een leuke prijs.
De Urban Trail 2000 is een goede keuze voor een goedkope elektrische mountainbike, terwijl de Urban 400 je aangenaam vergezelt in de stad. Let op, deze fietsen niet geschikt voor alle lengtes fietsers, dus kijk goed na of ze je passen.


Biwbik

Biwbik fietsen, gemaakt in Spanje, zijn bovenal stijlvolle fietsen met een vintage look die je stijl geeft in de stad. Stevig en comfortabel met een verstelbaar stuur, een breed zadel, spatbord en solide vering, deze elektrische fiets is een goede keuze. Wat de prestaties betreft, is hij uitgerust met een elektrische motor van 250 watt, terwijl de accu een actieradius van 40 tot 80 kilometer biedt, afhankelijk van de gekozen ondersteuningsmodus. Hij is gemaakt van staal en kan een beetje zwaar zijn wanneer je bergop rijdt of zonder elektrische ondersteuning.

Speedrid

De Speedrid fiets is vooral een goede prijs-kwaliteitverhouding: robuuste onderdelen, talrijke beschikbare accessoires, een aantrekkelijke stijl... het is een e-bike die zowel bij mannen als bij vrouwen in de smaak valt. Het model ANEB007 van Speedrid is een goedkope mountainbike die dankzij de vouwfunctie ook in de stad kan worden gebruikt. Kleine nadelen: het niet-verstelbare stuur en de ingewikkelde montage.

Nakamura

Het merk Nakamura, dat deel uitmaakt van de Intersport-groep, bestaat iets meer dan 25 jaar en heeft als doel betaalbare e-bikes te maken, of het nu gaat om mountainbikes, all terrain bikes of stadsfietsen. Nakamura wordt vaak geprezen om de prijs-kwaliteitverhouding en werkt samen met bekende materiaalfabrikanten als Shimano, Campagnolo en Sram om ervoor te zorgen dat hun fietsen goed presteren. Upway biedt tweedehands Nakamura EAF aan.

Btwin

Btwin is het elektrische fietsenmerk van Decathlon. Zij bieden een ruim assortiment van elektrische stadsfietsen, mountainbikes en all terrain bikes. 
De Elops 920 bevindt zich in het midden van het gamma elektrische fietsen van Decathlon en geeft waar voor zijn geld. Hij is ontworpen voor woon-werkverkeer en is erg comfortabel en ergonomisch met zijn brede zadel, gebogen stuur en goed gepositioneerd frame. 
Bovendien is hij uitgerust met een Brose middenmotor, schijfremmen voor en V-brake achter en een Shimano 7 versnellingsbak. Let op dat het opladen best lang kan duren, ook al is de autonomie zeer goed. Deze stadsfiets is ook een beetje zwaar met zijn 26 kg.

Scrapper

Scrapper is de topreeks van elektrische fietsen van Go Sport. De Scrapper E Urban 2.0 is een stadsfiets die net geen 1000 euro kost. Voor een fiets van minder dan 1000 euro heeft hij een 468Wh accu met een actieradius van 70 km, 6 elektrische ondersteuningsstanden en een LCD-scherm met realtime informatie. Zoals veel betaalbare fietsen is hij uitgerust met velgremmen en de elektrische ondersteuning is uitsluitend gebaseerd op een frequentiesensor.

Wayscral

Het merk Wayscral, verkocht door Norauto, doet geleidelijk zijn intrede in de wereld van de elektrische fietsen.
De elektrische Wayscral Everyway E200 28" is een van de beste stadsfietsen onder de 1000 euro. Hij komt dicht in de buurt van een all terrain bike dankzij het comfortabele rijgedrag en brede banden. Hij is uitgerust met de nieuwste technologie, een 250 W achtermotor, een Shimano externe transmissie met 7 versnellingen en een voorvering met hydraulische voorvork.
Zijn accu is waarschijnlijk een van zijn grootste troeven, met een actieradius van 80 km. Zijn zwakke punt? Zijn achterwielmotor met een maximumkoppel van 34 Nm en zijn velgremmen.

NCM

NCM is een fabrikant van elektrische fietsen gevestigd in Duitsland. Dit zijn fietsen die kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid combineren. 
De NCM Hamburg is een van de meest complete all terrain bikes onder de 1000 euro, met een koppelrijke 55 NM motor, een uitstekende 468 Wh accu en een uitrusting die gericht is op praktisch gebruik en comfort. Een kleine bonus voor het spatbord, de standaard, het bagagerek achterop en de antidiefstalbeveiliging die allemaal geïntegreerd zijn. Zoals veel goedkopere elektrische fietsen is hij vrij zwaar met zijn 27 kg.

Feuvert 

In 2017 lanceerde Feu Vert een nieuwe collectie e-bikes, ontworpen en geassembleerd in Frankrijk.
De E-Roll 80 valt op door zijn comfort en praktische eigenschappen: een DDK Comfort zadel, schokabsorberende verende voorvork... Hij rijdt je met souplesse over een klinkerweg.
We vinden ook de E-Rox 80 of het Axel model erg goed met hun 250W motor met een 375 Wh accu voor een actieradius tot 70 km.
Behalve hun elektrische mountainbikes, zijn hun fietsen uitgerust met velgremmen die minder efficiënt zullen zijn in de regen.

Upway biedt een ruime keuze aan betaalbare tweedehands elektrische fietsen tegen prijzen die 20 tot 60% lager liggen dan nieuw. Het is dus mogelijk om in onze selectie van fietsen voor minder dan 1000 euro meestal duurdere merken zoals Kalkhoff, Neomouv, Velair, Gitane, Keola... te vinden.