Bosch Intuvia vs Bosch Purion display: Welke display past het best bij jouw e-bike?

Heb jij een elektrische fiets met een Bosch motorsysteem en ben jij op zoek naar een nieuw of een goed display scherm? Dan sta je wellicht voor de volgende keuze: een Bosch Intuvia display of een Bosch Purion display. Een goed display staat aan de basis van het plezier van jouw elektrische fiets. Via het display kun je bijvoorbeeld de trapmodus aanpassen, de verlichting bedienen, bekijken wat je huidige snelheid is en zien hoelang de accu nog meegaat. Een display voor jouw elektrische fiets is dus onmisbaar! In deze blog van Upway vergelijken wij beide Bosch displays en helpen je bij het kiezen van het display die het beste bij jouw wensen en eisen past. 

Wanneer ga je voor een Bosch Intuvia display?

Je gaat voor een Bosch Intuvia display wanneer je op zoek bent naar een display met uitgebreide functies en weergave opties. Denk hierbij aan: informatie over hartslag, navigatie, schakeladvies, de snelheid, etc. De Intuvia heeft een groter scherm dan de Purion, waardoor het makkelijker is om informatie te lezen tijdens het fietsen.

Enkele andere kenmerken en voordelen van de Bosch Purion zijn als volgt:

  1.  Schakeladvies: Het Intuvia display voorziet je van intelligent schakeladvies, zodat je altijd in de juiste versnelling fietst. Dat betekent niet alleen een langere levensduur van je accu, maar ook een grotere actieradius.
  2. Overzichtelijk Bedieningsgemak: Bij Upway geloven we in gebruiksgemak, en het Bosch Intuvia display biedt dat. Met een overzichtelijk ontwerp en handige bedieningsopties via knoppen op het display of het handige bedieningspaneel bij de handgreep, blijven je handen veilig aan het stuur.
  3. Diefstalbeveiliging: Intuvia bevat een ingebouwde pincode beveiliging om de kans op diefstal van zowel je fiets als display te verkleinen. 
  4. Walk-assist Functie: Bosch Intuvia geeft ondersteuning bij het duwen van jouw nieuwe of tweedehands elektrische fiets, wat handig kan zijn bij steile heuvels. 
  5. Altijd Inzicht in Jouw Ritten: De Intuvia display is afneembaar, zodat deze niet kan worden gestolen en bevat geheugen en een interne batterij. Het Intuvia display houdt je ritinformatie bij, zelfs als het niet op het stuur is gemonteerd. 
  6. Duurzaam energieverbruik: Om de batterij te sparen, schakelt het display zichzelf binnen één minuut na het laatste gebruik uit. Dit draagt ook bij aan een langere levensduur van jouw e-bike.
  7. Oplaadpunt: Het display heeft een micro-USB aansluiting, die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor het opladen van je telefoon of een navigatiesysteem.

Lees meer over de voordelen van het Bosch Intuvia display in deze blog: 

Wanneer ga je voor een Bosch Purion display?

Je gaat voor een Bosch Purion display als je op zoek bent naar een eenvoudig en compact ontwerp die makkelijk te bedienen is. De Purion biedt enkel informatie zoals snelheid en accustatus. Perfect als jij op zoek bent naar een goedkoop display scherm die de basisinformatie weergeeft.

Enkele andere kenmerken en voordelen van de Bosch Purion zijn als volgt:

  1.  Compact: Het Bosch Purion display staat bekend om zijn compacte ontwerp en functionele bediening. Door het compacte ontwerp blijft de rest van het stuur helemaal vrij.
  2. Alleen de belangrijkste basis informatie benodigd: Met de belangrijkste informatie direct voor je neus blijf je gefocust op de weg.
  3. Duidelijk leesbaar bij alle weersomstandigheden: Het Purion display is ontworpen om duidelijk leesbaar te zijn bij alle weersomstandigheden. Of het nu regent of de zon schijnt, je hebt altijd goed zicht op je ritinformatie.

Wat zijn de verschillen tussen Bosch Purion en Intuvia?

Bosch Purion bevat het standaard display van Bosch, waarop de basisinformatie duidelijk wordt weergegeven. Bosch Intuvia gaat een stapje verder met extra inzichten en een intuïtieve bediening. We hebben de belangrijkste verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje gezet, zodat jij de keuze kan maken welke display het beste bij jou past.

  1. Schakeladvies: Bij Bosch Intuvia heb je schakeladvies beschikbaar, bij Bosch Purion is dit niet aanwezig op het display.
  2. Positie display: Bij Bosch Intuvia heb je het display midden op het stuur, bij Bosch Purion heb je het display links op het stuur, direct naast het handvat.
  3. Ritinformatie: Bij Bosch Intuvia heb je meer dan alleen de basisinformatie, zoals gemiddelde snelheid, klok en rijtijd. Bij Bosch Purion heb je alleen de basisinformatie beschikbaar, zoals bereik en afstand.
  4. Micro USB poort: Bosch Intuvia heeft een micro USB poort waarin je ook je telefoon bijvoorbeeld kan opladen. Bosch Purion heeft een micro USB poort die alleen de fietsspecialist kan aflezen voor de status van de e-bike.
  5. Prijs/kwaliteitverhouding: Over het algemeen valt de Bosch Intuvia display in een hogere prijsklasse dan het Bosch Purion display. Dit komt doordat het Intuvia display een groter scherm biedt met meer functies, wat zorgt voor een hogere prijs. Het Purion display is ontworpen voor basisinformatie en is de goedkoopste optie. Je betaalt dus meer voor Intuvia maar krijgt hier ook meer voor terug. Een Intuvia display kost tussen de €150 en €200 euro. 

Heb jij problemen met jouw e-bike? Controleer dan altijd het display op foutmeldingen. Als er foutmeldingen of waarschuwingen worden weergegeven, adviseren wij de handleiding van je e-bike te lezen of contact op te nemen met de fabrikant. Lees hier meer over in deze blog: 


Conclusie

Ben je tevreden met alleen de meest belangrijke informatie, zoals het bereik van je accu en de afstand van je rit? Dan is het Bosch Purion Display de perfecte keuze voor jou. Als je meer waarde hecht aan het zien van uitgebreide informatie, zoals je maximale en gemiddelde snelheid, en als een scherm midden op je stuur geen probleem voor je is, is het Bosch Intuvia display de betere optie. Een Bosch E-bike systeem vind je vaak bij de elektrische fietsen van Gazelle, Trek, Riese en Müller en Cube. Koop jouw ideale e-bike hier!